Chili på minuten med tortiliatrassel

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

En väldigt bra altenativ till vanlig chili con carne som dessutom går väldigt fort.

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 1 påse fajita- eller tacokrydda (á 30 g)
  • 1 burk medium eller hot salsasås
  • 1 paket passerade tomater med vitlök och chili (á 500 g)
  • 1 burk kidneyböner
  • 4 mjuka tortillabröd
  • Olja till stekning
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Fräs köttfärsen i en het gryta med oljan. Finfördela med en trägaffel. Tillsätt kryddpåsen.
    2. Rör ner salsasåsen, passerade tomaterna och bönorna. Låt koka ihop i ca 10 minuter på medelvärme. Smaka av med ½ tsk salt och 2 krm peppar.
    3. Skär tortillabröden i tunnastrimlor. Fräs dom i en stor panna med olja under omrörning tills dom blivit frasiga. Salta lätt.
    4. Låt rinna av på hushållspapper. servera chilin i en djupskål med trasslet på topp. Ha gärna gräddfil, feferoni, frasig vitlöksbaugett och en sallad på avokad, gurka och majs till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben