Chiliconcarnesoppa med tortillachips och ost

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

En kraftig soppa som mättar, ha flera tortillachips eller vanligt bröd i beredskap för den som är extra hungrig.

Ingredienser

  • 2 msk olivolja
  • 1 gul lök finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 3 röda chilifrukter, urkärnade och hackade
  • 250 g nötfärs
  • 2 tsk mald spiskummin
  • 1 burk cirka 400 gram ,grovhackade tomater
  • 1 tsk pure av soltorkade tomater
  • 8 dl oxbuljong
  • 1 tsk timjanblad
  • 1 grön paprika, urkärnad och hackad
  • 1 burk kidney bönor cirka 400 gram, sköljda och avrunna
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 -3 dl tortillachips
  • Grovriven stark ost att strö över
  • Instruktioner

    Hetta upp oljan i en rymlig gryta. Lägg i lök,vitlök, chili och låt puttra på medelvärme i 4 minuter.Höj värmen lite,tillsätt nötfärsen och stek under konstant omrörning tills den är väl brynt,. Blanda i spiskummin, tomater, tomatpurè, buljong och timjan. Låt det hela koka upp och sjud under lock på medelvärme i cirka 15 minuter. Lägg i paprikahack och bönor och sjud ytterligare 10 minuter, smaka av med salt och peppar Häll upp i portionsskålar och toppa med tortillachips och lite riven ost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben