Chilihet kokosfisk

Serverar: 4 portioner

Mycket god och kryddstark. Du spar tid genom att använda 1,5-2 msk färdig grön currypasta på burk.

Ingredienser

  • 2 msk vegetabilisk olja
  • 5 dl kokosmjölk 4%
  • 600 g vita fiskfiléer eller kotletter, t ex hälleflundra, multe, torsk eller sej
  • 2 kaffirblad, kanterna rivna
  • 1,5 msk fisksås
  • 2 tsk farrinsocker
  • 1 msk koriander, hackad
  • Currypasta
  • 1 krm svartpepparkorn
  • 4 scharottenlökar, hackade
  • 3 vitlöksklyfor, hackade
  • 1 tsk färsk riven ingefära
  • 4-6 torkade röda chilifrukter, skurna i 2 cm bitar, uppblötta i hett vatten tills mjuka, avrunna
  • 1 tsk torkad räkpasta
  • 1/2 tsk rivet skal av kiffirlime eller citron
  • Instruktioner

    1.Förbered currypastan genom att mala pepparkornen grovt i en kryddkvarn. Tillsätt resten av curypastans ingredienser. Mal till en jämn pasta, tillsätt lite olja om det behövs. 2. Hetta upp oljan i en stekpanna som är tillräckligt stor för att rymma fisken i ett lager. Tillsätt cuurrypastan och fräs på låg värme till den börjar dofta ca 4 minuter. 3. Häll på kokosmjölken och sjud sakta upp uner omrörning. 4. Lägg fisken och kaffirlimebladen i kokosmjölken och sjud 4 minuter. Vänd fisken försiktigt och fortsätt sjuda tills fisken är färdig, 2-4 minuter beroende på fiskens tjocklek. 5. Tillsätt socker och fisksås och rör om försiktigt. Lägg över på ett serversfat och garnera med koriander.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben