Chilikryddad chokladmousse
Serverar:
4 portioner
Tid:
15 minuter
Het mousse som serveras med len grädde
Ingredienser
ca ½ röd chilipeppar
1 ½ dl vispgrädde
100 g mörk choklad
1 äggula
1 tsk vaniljsocker
Garnering
Vispad grädde
Instruktioner
Kärna ur chilin och hacka den fint. Koka upp ½ dl av grädden med chilihack efter smak. Låt svalna lite och sila grädden.
Bryt sönder chokladen, lägg i en skål och smält över vattenbad. Ta av skålen från värmen och rör i den ljumma grädden och äggulan.
Vispa resten av grädden och smaksätt med vaniljsockret. Vänd ner grädden i chokladen.
Häll moussen i små glas eller koppar och ställ in i kylen ett par timmar för att stelna.
Ta ut moussen i rumstemperatur en stund före servering. Garnera med vispad grädde.
Liknande recept
Rosa Chokladmousse
5
6
1
Chokladmousse för chokladälskare
15 min
6
Chokladmousse
5
1
2
Chokladmousse med daim
5
6
4
Vit och mörk chokladmousse
4.3
8
9
Smörstekta päron med chokladmousse
4.8
6
5
Chokladmousse med apelsinkrokant
20 min
6
Chokladmousse
4
10 min
4
Mörk Chokladmousse a la Per Moberg
4.3
1 h 15 min
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!