Chilikryddad chokladmousse

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Het mousse som serveras med len grädde

Ingredienser

  • ca ½ röd chilipeppar
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 100 g mörk choklad
  • 1 äggula
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Garnering
  • Vispad grädde
  • Instruktioner

    1. Kärna ur chilin och hacka den fint. Koka upp ½ dl av grädden med chilihack efter smak. Låt svalna lite och sila grädden.
    2. Bryt sönder chokladen, lägg i en skål och smält över vattenbad. Ta av skålen från värmen och rör i den ljumma grädden och äggulan.
    3. Vispa resten av grädden och smaksätt med vaniljsockret. Vänd ner grädden i chokladen.
    4. Häll moussen i små glas eller koppar och ställ in i kylen ett par timmar för att stelna.
    5. Ta ut moussen i rumstemperatur en stund före servering. Garnera med vispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben