Chilikyckling med ingefära, cashewnötter och limeyoghurt

Serverar: 4 portioner

Riktigt smakrika kycklingwraps som toppas med en syrlig yoghurt och krispiga nötter.

Ingredienser

  • 700 g kycklinglårfiléer
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4-5 cm färsk riven ingefära
  • 1-2 tsk sambal oelek
  • 2 msk rapsolja + till stekning
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 lime
  • 600 g blandade wokgrönsaker
  • 2 msk oystersås
  • 1 msk soja
  • 1 dl salta, rostade cashewnötter
  • 8 tortillas
  • Instruktioner

    1. Strimla kycklingen och riv vitlöken. Lägg kyckling, vitlök, ingefära, sabal oelek och olja i en plastpåse. Blanda och lägg i kyl fram till användning, gärna över natten.
    2. Blanda yoghurt med rivet skal från lime, ställ i kylen.
    3. Hetta upp en wokpanna eller stekpanna med lite rapsolja och woka/stek kycklingen tills den är genomstekt. Lägg åt sidan och håll varm.
    4. Woka grönsakerna i lite rapsolja och blanda med kyckling. Smaka av med oystersås, soja och limesaft.
    5. Servera i tortillas och toppa med limeyoghurt och nötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben