Chililax med grapefruktmajonnäs

Serverar: 4 portioner

I den här rätten får laxen en frisk grön smak av chili och paprika, medan majonnäsen har en djupare arom av rökt chili och grapefrukt. Spännande och nytänkande!

Ingredienser

  • 1 liten grön paprika
  • 1 grön chili, gärna jalapeno
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 500-600 g laxfilé i portionsbitar
  • Grapefruktmajonnäs
  • 1 äggula
  • 2 msk pressad blodgrapefrukt
  • 1,75 dl neutral olja
  • 0.25 tsk salt
  • 0.25 tsk svartpeppar
  • 20 droppar chipotle tabasco eller 1 tsk smulad chipotle chili
  • Servering
  • Kokt potatis
  • 1 klyftad blodgrapefrukt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skär paprikan i bitar. Kärna ur chilin. Mixa paprika, chili, vitlök med olivolja och salt.
    3. Lägg laxbitarna i en ugnsform och häll över paprikamixen. Rulla runt laxbitarna i såsen och låt dra 10 minuter. Låt stå i mitten av ugnen 10-12 minuter. Använd gärna en stektermometer, laxen är perfekt vid 55 grader.
    4. Blanda äggula och blodgrapefruktsaft och vispa ner oljan, först droppvis och sedan i en tunn stråle. Smaka av majonnäsen med salt, peppar och chipotle.
    5. Servera laxen med majonnäsen, kokt potatis och grapefruktsklyftor.

    Liknande recept

    4.3
    30 min
    4
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben