Apelsin- och chililax med slungad spenat

Serverar: 4 portioner

Tid: 10 minuter

God och nyttig lax som ger 328 kcal/port. Man kan lägga till lite potatis om man vill, men då blir kaloriintaget högre

Ingredienser

  • 1 röd chilifrukt
  • 4-5 apelsiner, gärna ekologiska
  • 1 dl grovhackade örter, t ex citronverbena, timjan el. rosmarin
  • 4 portionsbitar laxfilé à 125 g (fryst, tinad går bra)
  • ½ tsk salt
  • 2 krm citronpeppar
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja till formen
  • Till servering
  • 220 g färsk babyspenat
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar eller vitpeppar
  • Garnering
  • 1 citron
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Kärna ur och finstrimla chilin. Skrubba apelsinerna väl. Finstrimla skal från 1 apelsin och pressa 3 dl juice. Blanda apelsinskal och chili med örterna.
    3. Gnid in fisken med salt, citronpeppar och pressad vitlök. Lägg den i en oljad ugnssäker form. Lägg på örthacket. Häll över apelsinjuicen. Sätt in formen mitt i ugnen ca 10 min, eller tills fisken är klar - känn med provsticka.
    4. Hetta upp olja i en stor stekpanna. Lägg i spenaten. Ta pannan från värmen och låt spenaten mjukna under omrörning tills den är genomvarm. Salta och peppra.
    5. Servera laxen med apelsinsky och spenat. Garnera med citronklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben