En god, enkel, snabbtillredd lax som både barn och vuxna tycker om. Smaksätts med ingredienser som man nästan alltid har i skåpet. Beräkna ordentlig mängd lax per person... den går åt! Smöret är inte nödvändigt, men ger en underbar smak tillsammans med limen och chilin.
Ingredienser
800 gr laxfilé
1 msk gourmetsalt
1 tsk svartpeppar
1 lime , saften och skal
1/2 dl sweet chilisås
2 msk hackad gräslök
10 st körsbärstomater
1/2 kruka rucola sallad
ev 25 gr smör
Instruktioner
- Bena ur laxen och sätt den i en lagom stor ugnsform. Salta, peppra och tvätta limen och cesta skalet. Pressa limen och häll på limesaft och sweet chili på laxen. Krydda med finhackad gräslök. Halvera tomaterna och placera dem i kanten. Strö till sist rucolan på ytan. Skiva ev på smöret. Stek i 175, tills innertemperaturen är ca 58-60 grader, ca 35 min.
- Servera med vildrismix.
Liknande recept
Kommentarer (6)
Väldigt gott.
Jättegott! Man ville bara ha mer och mer. Enkelt att tillaga
Detta var mycket gott! Vi hade inte roccula hemma så det blev färsk spenat i sället och utan gräslök. Vi serverade det med en grönsaks frittatta som finns bland mina recept och det blev mycket gott!
Nästa gång ska jag byta ut ruccolan mot något annat, spenat verkar vara ett bra alternativ.
Verkligen både lättlagat och jättegott. Jag hade bytt ut ruccola till färsk spenat.
Super gott! Nästan godaste maten jag har ätit! Min mamma tyckte oxå att det var super gott! Rekomenderar STORT!