Chilimarinerad kycklingfilé
Supergod kyckling som antingen kan skäras i bitar till buffé eller hela filéer till huvudrätt. Pasta till och en valfri fräsch sallad. Mycket lättlagad och uppskattad.
Ingredienser
2 kg kycklingfilé
½ dl kinesisk soya
1 dl god olivolja
3-4 tsk sambal oelek
Saften av 1 lime
5-6 klyftor pressad vitlök
Instruktioner
- Blanda alla ingredienser och låt marinera ett dygn.
- Tillaga de hela kycklingfiléerna 20-30 minuter i ugnen i 200 grader tills köttsaften är klar. Låt så mycket som möjligt av marinaden steka med.
- Dela kycklingen först efter stekningen, då behålls saftigheten på ett helt annat sätt än om bitarna steks var för sig.
- Låt gärna bitarna ligga i marinaden ytterligare ett dygn om kycklingen skall användas på buffébordet. Smaken tränger då fint in i köttet.
Liknande recept
Kommentarer (0)