Chilimarinerad kycklingfilé

Tid: 1 timme

Supergod kyckling som antingen kan skäras i bitar till buffé eller hela filéer till huvudrätt. Pasta till och en valfri fräsch sallad. Mycket lättlagad och uppskattad.

Ingredienser

  • 2 kg kycklingfilé
  • ½ dl kinesisk soya
  • 1 dl god olivolja
  • 3-4 tsk sambal oelek
  • Saften av 1 lime
  • 5-6 klyftor pressad vitlök
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser och låt marinera ett dygn.
    2. Tillaga de hela kycklingfiléerna 20-30 minuter i ugnen i 200 grader tills köttsaften är klar. Låt så mycket som möjligt av marinaden steka med.
    3. Dela kycklingen först efter stekningen, då behålls saftigheten på ett helt annat sätt än om bitarna steks var för sig.
    4. Låt gärna bitarna ligga i marinaden ytterligare ett dygn om kycklingen skall användas på buffébordet. Smaken tränger då fint in i köttet.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben