Chilimarinerade räkor

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

Från halv åtta hos mig.

Ingredienser

  • 1 dl olivolja
  • ½ dl chilisås
  • 2 msk balsamvinäger
  • 4 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 blad hackad färsk basilika
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 400 g räkor med skal
  • 1 liten gul hackad paprika
  • 100 g tärnad fetaost
  • Instruktioner

    1. Blanda oljan med chilisåsen och balsamvinägern. Finhacka vitlöken och hacka basilikan. Lägg det i skålen tillsätt salt och svartpeppar.
    2. Skala räkorna och skär paprikan i räkstora bitar. Vänd i räkorna och paprikan i marinaden och låt stå svalt minst 30 minuter, gärna längre. Tärna fetaosten och vänd ner den i räkblandningen.
    3. Serveras gärna med vitlöksbröd och en citronskiva till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben