Chilipasta med räkor och lime

Serverar: 6 portioner

Styrka: Mild

Ingredienser

  • 1 kg färska räkor
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk svartpeppar, krossad
  • 1 msk färsk koriander
  • 0,5 kg pasta smaksatt
  • 250 g sparris, färsk
  • 4 limefrukt(er)
  • 125 g färsk spenat
  • 3 msk färsk basilika
  • Finhackad spansk peppar eller motsvarande chili
  • Instruktioner

    1. Lägg de skalade räkorna (använd ganska stora), olja, peppar och hackad koriander i en skål och blanda samman med lätt hand. Lägg pastan i en kastrull med kokande vatten och koka den al dente. Låt rinna av och håll den varm.
    2. Koka eller ångkoka sparrisen tills den är mjuk och skär i 5 cm stora bitar. Lägg räkor och limehalvorna på en het grill och grilla 1 minut på varje sida eller tills de är mjuka. Blanda räkorna med pastan, sparrisen, spenaten och basilikan.
    3. Pressa saften från de grillade limefrukterna över pastan och stänk över olivolja och strö över krossad svartpeppar. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben