Chilisås

Vill du göra egen chilisås från scratch? Då är det här receptet för dig. Gott till hamburgare, grillat kött, smaksättning av såser, dressingar.

Ingredienser

  • ½ kg tomater, röda
  • 1 chilifrukt, röd, spansk peppar
  • 1 paprika, röd
  • 2 lökar, gula
  • 1 dl rödvinsvinäger
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk ingefära, malen
  • Instruktioner

    1. Skölj och skär bort stjälkfästet på tomaterna.
    2. Skölj och kärna ur paprika och chilifrukt. Finhacka tomater, chili, paprika och lök för hand eller i en matberedare.
    3. Koka hacket med vinäger, socker och salt i 20 minuter. Smaka av med ingefära.
    4. Häll upp i små väl rengjorda glasburkar och förslut väl. Behöver stå och mogna i 2-3 veckor.
    5. Det finns många recept på chilisås, här är ett av dem.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Spaghetti med köttfärssås
    Vad äter vi svenskar till vår spaghetti? Köttfärssåsen är i ohotad top...

    Vardagsmat i lovtider
    Behöver du lite februariinspiration till sportlovshungriga barn? Vå...

    Härliga, enkla sommarrätter!
    Dags att ladda, nu är picknicktiderna här! Dessutom vill man ju gärna...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben