Chilistekt lammentrecote med palsternacka, sirap,dill och majs.

Serverar: 4 portioner

Servera gärna lite syrlig matlagningsyoghurt smaksatt med vitlök och citron till.

Ingredienser

  • 600 g putsad lammentrecote
  • 1 msk smör
  • 1 röd urkärnad spansk pepparfrukt
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • Palsternacka
  • 800 g palsternacka tvättad
  • 1 msk olivolja
  • ½ tsk salt
  • 1 msk mörk sirap
  • 2 dl majkorn
  • 2 msk plockad dill
  • 2 skivade salladslökar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader.
    2. Bryn köttet i smör, Siva pepparfrukten tunt. Strö persilja, pepparfrukt, salt och peppar över köttet.
    3. Dela palsternackan på längden. Lägg på en plåt och blanda med olivolja och salt. Stek kött och palsternackor mitt i ugnen ca 20 min tills innertemperaturen på köttet är 58 grader. Ta ut köttet. Låt det vila ca 10 min före servering.
    4. Höj temperaturen till 225 grader. Rosta palsternackorna ytterligare 15-20 min i ugnen tills de är mjuka. Blanda med sirap, majs, dill och salladslök strx före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben