Chilitryffel

Jättegott

Ingredienser

  • 1 chilifrukt, grovt hackad
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • 300 g mörk choklad, minst 70%
  • Kakaopulver
  • Instruktioner

    1. Bryt chokladen i mindre bitar.
    2. Koka upp chilin tillsammans med grädden. Ta av kastrullen från värmen och sila så att du får bort alla chilibitar.
    3. Häll tillbaka den varma grädden i kastrullen, tillsätt smör och choklad. Rör om tills allt har smält och du har fått en slät och glansig smet.
    4. Låt svalna och ställ in i kylen tills smeten har stelnat. Forma till små runda bollar och rulla dem i kakaopulver. Förvara tryffeln i kylen.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    ebbhol 3 mars 2011

    Hur lång tid tar det att göra dessa? Tänkte använda det på Hemkunskapen!:)

    juliasjostrom 16 december 2011

    Gott och enkelt!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben