Chipotleburrito med ananassalsa

Serverar: 4 portioner

Heta bönburritos tillsammans med en söt/het ananassalsa. Behöver jag säga något mer? Otroligt smarrigt!

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk chipotlepasta (finns i tex-mex hyllan)
  • ½ dl ketchup
  • ½ dl vatten
  • 1 tsk sojasås
  • 2 burkar borlottibönor, á 400 g (ca 4 dl kokta)
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Ananassalsa
  • 1 burk ananas à ca 560 g (eller motsvarande mängd färsk)
  • 1 färsk röd chili
  • ½ gul lök
  • 1 tomat
  • Saften från 1 lime
  • Salt
  • Servering
  • 4 stora tortillabröd
  • 4 dl kokt råris
  • 2 avokador
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Dela den gula löken och paprikan i mindre bitar. Släng ner gul lök, paprika, vitlöksklyftor, chipotlepasta, ketchup, vatten och sojasås i en matberedare. Mixa till en slät puré. Hetta upp en stekpanna och häll ner purén. Häll av spadet från bönorna och blanda ner dem i stekpannan. Låt puttra på tills såsen tjocknar något och bönorna blir varma.
    2. Skär ananasen i mindre bitar. Hacka chilin, den gula löken och tomaten fint. Blanda med limesaft och lite salt.
    3. Fyll tortillabröden med chipotlebönor, kokt råris, ananassalsa, skivad avokado och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben