Chipotleburrito med ananassalsa

Serverar: 4 portioner

Chipotlepasta tillför chilihetta och en lätt rökig smak som passar väldigt ihop med borlottibönor och den goda ananassalsan. Glutenfri, laktosfri och äggfri.

Ingredienser

  • Chipotlebönor
  • 1 gul lök, delad
  • 2 vitlöksklyftor, delade
  • 2 tsk chipotlepasta
  • 1 röd paprika, delad
  • ½ dl ketchup
  • ½ dl vatten
  • 1 tsk sojasås
  • 2 burkar borlottibönor, á 400 g, ca 6 dl kokta
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Ananassalsa
  • 1 burk ananas, á 560 g
  • 1 färsk röd chili
  • ½ gul lök, finhackad
  • 1 tomat, finhackad
  • 1 lime, saften
  • Salt
  • Servering
  • 4 stora tortillabröd eventuellt glutenfria
  • 4 dl kokt råris
  • 2 avokador, i bitar
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Chipotlebönor: Mixa lök, chipotlepasta, paprika, ketchup, vatten och sojasås till en slät puré. Använd en matberedare eller stavmixer. Häll av spadet från bönorna och skölj dem. Blanda med såsen i en kastrull och låt puttra i några minuter så att såsen tjocknar. Krydda med salt och peppar.
    2. Ananassalsa: Rör ihop samtliga ingredienser.
    3. Fyll värmda tortillabröd med råris, avokado, sallad, chipotlebönor och ananassalsa.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben