Chipsgratäng

Serverar: 4-6 portioner

Tycker du att det låter konstigt med chips i maten? Pröva i alla fall, denna rätt har blivit mycket uppskattad bland vänner.

Ingredienser

  • 500 g Fläskfilé (eller skinkstek)
  • 2 Tomater
  • 1 Gul lök
  • 200 g Pepparchips eller grillchips
  • Champinjoner (färska eller på burk)
  • 4 dl Grädde eller mjölk
  • Riven ost
  • Instruktioner

    Skär fläskfilén i skivor, krydda och bryn dessa. Smörj en ugnsfast form och täck botten med de färdigbrynta skivorna. Bryn lökringar och lägg dess ovanpå köttet. Skiva tomaterna och lägg också dessa ovanpå köttet. Lägg chips över hela formen så att allt täcks, tryck till lite lätt. Skiva och bryn champinjonerna, krydda och gör en tunnare stuvning. Häll stuvningen över chipsen precis före gräddningen. Strö riven ost över. Gratineras ca 15-20 minuter i 225°C tills gratängen fått fin färg.

    Liknande recept

    4.5
    30 min
    4
    4
    1
    30 min
    4-6
    3
    2.5
    20 min
    5-7
    1

    Kommentarer (2)

    moos 7 augusti 2008

    Har hört detta förut men nu ska jag spara receptet och prova. Tack

    2mrsh 19 juli 2011

    Låter supergott! Min sambo som är från Skottland älskar chipsmackor! Bred smör på två skivor Skogaholmslimpa, lägg på mycket chips av valfri sort, lägg ihop till en dubbelmacka. Supergott, jag lovar!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben