Chipsgratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Denna ljuvliga snabblagade gratäng kan du göra som lite kvälls snacks på en ledig helg. Natta mat. Snabblagad som få. Mastigt, mättande och underbart gott! Gratängen sjunker i hop i ugnen och man tror att det blir så lite... Vilket det inte blir,för den är maffig. Mängden tonfisk avgör du lite själv. Ju fler som ska äta, desto mer öser du på av allt bara.

Ingredienser

  • 1 påse chips med dill och gräslöks smak
  • 1-2 burkar tonfisk i vatten eller olja
  • 2-3 skivade tomater
  • 3 dl vispgrädde
  • ost skivad eller riven
  • Instruktioner

    1. ugn 175* 20-30 minuter
    2. Töm en stor påse dill och gräslöks chips direkt ner i en ugnsform. Öppna tonfisk burkarna och häll ur all vätska. Hacka tonfisken i små bitar och blanda sen ner den i formen med chipsen. Fördela tomat skivorna över alltihopa. Häll över grädden och överst strör du eventuell ost. Osten kan uteslutas. In i mitten av ugnen cirka 20-30 minuter på 175*.

    Liknande recept

    1
    30 min
    4-6
    3
    2.5
    20 min
    5-7
    1

    Kommentarer (4)

    imminn 8 januari 2010

    Ett nästan idenstiskt recept lades in strax före jul, jag testade det, därför vet jag. MVH//Imminn

    myskusen 10 januari 2010

    Oki ;) Finns nog många som experimenterar när suget kommer :)

    heartfriend 31 maj 2011

    Ska testa denna nu till helgen, lämnar betyg senare. Åt något liknande en gång men den innehöll champinjoner och stekt bacon, det var verkligen gott.

    Grogg66 27 januari 2012

    Mannen och pojkarna i familjen gillade detta, det kommer vi att göra som fredagsmat fler gånger. Kanske kommer vi att prova med andra tillbehör än tonfisk för att variera det hela, men det var gott med tonfisken också.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben