Denna ljuvliga snabblagade gratäng kan du göra
som lite kvälls snacks på en ledig helg.
Natta mat.
Snabblagad som få.
Mastigt, mättande och underbart gott!
Gratängen sjunker i hop i ugnen och man tror
att det blir så lite...
Vilket det inte blir,för den är maffig.
Mängden tonfisk avgör du lite själv.
Ju fler som ska äta, desto mer öser du på av allt bara.
Ingredienser
1 påse chips med dill och gräslöks smak
1-2 burkar tonfisk i vatten eller olja
2-3 skivade tomater
3 dl vispgrädde
ost skivad eller riven
Instruktioner
- ugn 175* 20-30 minuter
- Töm en stor påse dill och gräslöks chips
direkt ner i en ugnsform.
Öppna tonfisk burkarna och häll ur all vätska.
Hacka tonfisken i små bitar och blanda sen ner den i
formen med chipsen.
Fördela tomat skivorna över alltihopa.
Häll över grädden och överst strör du eventuell ost.
Osten kan uteslutas.
In i mitten av ugnen cirka 20-30 minuter på 175*.
Liknande recept
Kommentarer (4)
Ett nästan idenstiskt recept lades in strax före jul, jag testade det, därför vet jag. MVH//Imminn
Oki ;) Finns nog många som experimenterar när suget kommer :)
Ska testa denna nu till helgen, lämnar betyg senare. Åt något liknande en gång men den innehöll champinjoner och stekt bacon, det var verkligen gott.
Mannen och pojkarna i familjen gillade detta, det kommer vi att göra som fredagsmat fler gånger. Kanske kommer vi att prova med andra tillbehör än tonfisk för att variera det hela, men det var gott med tonfisken också.