Choco ostkakor

Serverar: 16 portioner

Gräddost, pekannötter, choklad. Låter spännande. Värt pröva.

Ingredienser

  • 75 g mjukt margarin
  • 65 g packat farinsocker
  • 140 g plus 1 msk vetemjöl fördelat
  • 80 g hackade pekannötter
  • 160 g chips av halvsöt choklad
  • 1 paket (225 g) gräddost, mjuk
  • 60 g pärlsocker
  • 1 stort ägg
  • 1 tsk vanilj
  • 1 msk florsocker
  • 1 msk kakaopulver
  • Instruktioner

    1. Förvärm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa en kvadratisk bakform; lägg den åt sidan.
    2. Vispa smör och farinsocker i en stor skål med elvisp i medelhastighet tills det blir lätt och luftigt och skrapa av skålens sidor en gång. Lägg i 140 g mjöl. Vispa i låg hastighet och skrapa sidorna en gång. Rör i pekannötterna med en sked. (Blandningen kommer att vara smulig.) Tryck in den jämnt i den breda formen.
    3. Grädda i 15 minuter.
    4. Lägg i chokladchipsen i ett 2,4 dl glasmått. Behandla det i mikrougnen med inställningen HÖG i 2 1/2 minut eller tills det smält och rör om efter 2 minuter.
    5. Vispa gräddost och pärlsocker i en medelstor skål med elvsip på medelhastighet tills det blir lätt och luftigt och skrapa skålens sidor en gång. Lägg i den återstående matskeden mjöl, ägg och vanilj; vispa i låg hastighet tills det är jämnt. Rör gradvis i den smälta chokladen och blanda väl.
    6. Häll gräddostblandningen över det delvis gräddade skalet. Ställ tillbaka det i ugnen; grädda i 15 minuter eller tills den är fast.
    7. Förflytta formen till gallret; låt den svalna helt. Blanda florsocker och kakao i en kopp. Lägg det i en finmaskig sil; strö på kakorna. Skär kakorna i rutor på 5 cm.
    8. Lagra dem väl intäckta i kylskåpet eller frys dem i upp till 3 månader.

    Liknande recept

    4
    50 min
    4-6
    1
    3.3
    1 h 15 min
    4
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben