Chokladbakelse

Serverar: 10 portioner

Jag älskar choklad...baka och servera dem direkt. Innehållet i bakelserna ska vara flytande när de är färdiga.

Ingredienser

  • 100 g mörk choklad (70 %)
  • 3,5 msk flytande margarin
  • 2 st ägg
  • 1 st äggula(or)
  • 1 dl florsocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1,5 msk kakao
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 180 grader Smält chokladen tillsammans med det flytande margarinet Vispa i hop ägg, äggula och siktat florsocker till en slät massa. Blanda ner massan i chokladsmeten Blanda till sist ner mjölet, bakpulvret och den siktade kakaon. Tillsätt lite i taget under omröring. Smörj metallformar och sikta kakao i formarna. Skaka ur överflödig kakao. Spritsa den färdiga smeten i formarna. Grädda chokladbakelserna på plåt i mitten av ugnen i 5-6 minuter. Innehållet i bakelserna ska vara flytande när de är färdiga.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben