Chokladbakelse med apelsin

Serverar: 10 portioner

Du förvandlar snabbt en rulltårta till delikata bakelser. Choklad och apelsin är två smaker som gör sig mycket bra ihop och de gör det här bakverket till en härlig upplevelse.

Ingredienser

  • Botten
  • 3 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 5 msk potatismjöl
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 100 g färskost
  • ½ dl strösocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 100 g ljus choklad
  • 1 msk koncentrerad apelsinsaft
  • Garnering
  • 2 msk strössel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl, vetemjöl, kakao och bakpulver.
    2. Sikta ner de torra ingredienserna i äggsmeten. Rör om. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna, ca 30x40 cm. Grädda ca 5 minuter.
    3. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper och dra bort det papper den gräddats på. Låt kakan svalna under plåten så att den inte torkar.
    4. Gör fyllningen: Rör färskosten smidig med socker och ½ dl ovispad grädde.
    5. Dela chokladen i mindre bitar. Koka upp ½ dl grädde och rör ner chokladen. Rör tills chokladen smält. Låt svalna.
    6. Blanda chokladsåsen med apelsinsaften. Låt svalna i kylen 10 minuter. Vispa resten av grädden och blanda den med chokladfyllningen.
    7. Bred ut större delen av fyllningen, ca 3/4, på kakan och rulla samman. Dekorera med resten av chokladkrämen ovanpå kakan. Strö över strösslet.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Nilof 1 augusti 2008

    När ska man blanda i färskosten? Före eller efter grädden?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben