Chokladbakelser

Serverar: 6-8 portioner

Bakelser med äpplen och rom och garnerad med vispgrädde och blockchoklad.

Ingredienser

  • 6 medelstora äpplen
  • 4 msk vatten
  • ½-3/4 dl socker
  • 1 msk rom, valfritt
  • Chokladkaka
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 2½ dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 1½ tsk bakpulver
  • 50 g smält smör
  • 1 dl mjölk
  • Garnering
  • 1½ dl vispgrädde
  • Riven blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Skala äpplena och skär dem i klyftor, ta ur kärnhuset.
    2. Koka äpplena i vatten med socker och rom efter smak. Var försiktig så att frukten inte faller sönder. Låt kompotten kallna.
    3. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, kakao och bakpulver och rör ner i äggsmeten. Smält fettet, tillsätt mjölken och rör ner det i blandningen.
    4. Häll smeten i välsmord långpanna som till rulltårta och grädda kakan på mellanläge i ugnen på 200 grader i ca 30 min.
    5. Skär kakan när den svalnat i två delar och lägg samman dem med äpplekompotten emellan. Lägg kakan i lätt press någon timme och skär den därefter i lagom portionsbitar.
    6. Garnera varje bakelse med en klick vispgrädde och riven blockchoklad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben