Chokladbitar, 35 st

Kaloribomb :) Väl storlek på bitarna själv , om ni ska ha det till dessert eller bara till kaffet. Servera med vispad grädde eller glass. Hacka chokladen i bitar efter eget önskemål. Jag brukar hacka dem i halvcentimeterstora bitar, då blir det lite bitar i kakan sen. :)

Ingredienser

  • 375 g smör eller margarin
  • 6 ägg
  • 6 dl socker
  • 2 msk vanillinsocker/ vaniljsocker
  • 1 dl kakao
  • 200 g marabou mjölkchoklad
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • Instruktioner

    Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Sikta i vanillinsockret och kakaopulvret. Blanda i mjölet och matfettet. Häll smeten i välsmord långpanna (30 x 40) . Hacka chokladen i bitar efter smak. Strö över den hackade mjölkchokladen, jämnt över smeten i långpannan. Grädda i nedre delen av ugnen i 150 grader ca 35 minuter. Kakan ska vara lite kladdig när den är färdigbakad. Låt den svalna innan den skärs i bitar. Funkar jättebra att frysa ner i bitar

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben