Chokladbollar med jordgubbar

Serverar: 25 portioner

Chokladbollar måste inte alltid smaksättas med kaffe, pröva jordgubbar! Försök hitta så smakrika som möjligt annars tar chokladsmaken över.

Ingredienser

  • 100g jordgubbar
  • 100 g rumsvarmt smör
  • ½ dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • 3 dl havregryn
  • Garnering
  • Färgglatt strössel
  • Instruktioner

    1. Mosa jordgubbarna ganska grovt med en gaffel. Arbeta ihop alla ingredienser i en bunke, gärna med händerna. Smeten blir ganska lös. Ställ den i kylskåp ca 30 minuter så att den tjocknar och blir lättare att hantera.
    2. Forma smeten till bollar och rulla dem i strössel. Låt stelna i kylen. Förvara dem i kylen fram till servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben