Chokladcheesecake

Serverar: 15 portioner

Cheesecake är aldrig fel

Ingredienser

  • 12 digestivekex, fullkorn
  • 75 g smör
  • Fyllning
  • 500 g kesella kvarg
  • 2 ägg
  • 200 g mörk choklad, minst 40 % kakaohalt
  • Topping
  • 4 dl crème fraiche, hälften lätt och hälften vanlig
  • 1 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • Hallonsås
  • 2 dl hallon
  • 2 ½ msk strösocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Krossa eller mixa kexen fint. Smält smöret och rör ner smulorna. Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant, 26 centimeter i diameter. Grädda i mitten av ugnen cirka 7 minuter.
    2. Vispa ihop kvarg och ägg till en jämn smet.
    3. Bryt chokladen i bitar och smält den i mikron eller över vattenbad. Ta cirka 1 dl av äggsmeten och rör ut i chokladen under kraftig vispning.
    4. Fortsätt på samma sätt med resten av smeten tills allt är väl blandat.
    5. Häll chokladsmeten i formen och grädda ytterligare cirka 25 minuter. Låt kakan svalna minst 15 minuter.
    6. Blanda ihop crème fraiche, florsocker och vaniljsocker. Bred ut det på kakan och grädda ytterligare cirka 15 minuter. Låt kakan kallna före servering.
    7. Mixa ingredienserna till såsen. Servera kakan med sås. Dekorera gärna med hallon och myntablad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben