Chokladdoppade apelsinkakor

Serverar: 18 portioner

Läckra små kakar till kaffet.

Ingredienser

  • 100 g osaltat smör, rumstempererat
  • 3½ msk strösocker
  • Finrivet skal av ½ apelsin
  • 2½ dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g mörk blockchoklad av god kvalitet, hackad
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200ºC. Pensla en bakplåt med smält smör. Mjuka upp smöret med en träsked, tillsätt gradvis socker och apelsinskal och rör tills det är ljusgult. Sikta mjölet, tillsätt mjöl och bakpulver och rör tills det precis har blandat sig.
    2. Rulla degen i valnötsstora bollar. Lägg ut dem på plåten pch platta till dem med med fuktad gaffel. Grädda i 7-8 minuter eller tills kakorna är gyllenbruna. Låt dem kallna på ett galler. Lägg under tiden chokladen i en skål. Fyll en kastrull till hälften med vatten och koka upp. Dra kastrullen av plattan och ställ skålen ovanpå kastrullen utan att den vidrör vattnet. Låt chokladen långsamt smälta, lyft därefter av skålen. Doppa ena sidan av varje kaka i chokladen och lägg dem på smörpapper. Ställ in dem i kylskåpet tills chokladen stelnat.

    Liknande recept

    5
    1 h 20 min
    10
    2

    Kommentarer (1)

    iokaste 23 mars 2009

    JÄTTEgoda! och roliga och enkla att göra. Jag tyckte dock att degen blev på tok för torr för att kunna göra bollar av så jag hade i en halv deciliter vatten också, då gick det mycket lättare.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben