Chokladform med Xantémousse, frukter och bär

Serverar: 10 portioner

Mycket god och mäktig efterrätt.

Ingredienser

  • Till formarna
  • 75-100 g mörk blockchoklad
  • 1 tsk olja
  • Ca 20 småbrödsformar av papper
  • Xantémoussen
  • 100 g mörk choklad
  • 1 msk starkt bryggt kaffe
  • 2 äggulor
  • 2 msk Xanté
  • 1 dl vispgrädde
  • Till servering
  • Färska frukter och bär
  • Instruktioner

    Smält blockchokladen och blanda den med oljan. Pensla dubbla småbrödsformar invändigt med chokladen. Låt stelna en stund i kylen. Pensla ytterligare en gång och låt chokladen åter stelna. Ta försiktigt loss pappersformarna. Smält försiktigt chokladen till moussen på svag värme i en kastrull. Tillsätt kaffe och äggulorna, en i taget under omrörning. Smaksätt med Xantélikören. Rör till en slät chokladsmet och låt svalna något. Vispa under tiden grädden till tjock krämkonsistens. Den får inte bli för alltför fast, för då blir moussen grynig. Blanda försiktigt ner grädden i chokladsmeten med hjälp av en degskrapa. Fyll moussen i en spritspåse, med krusig tyll. Spritsa lagom mängd mousse i varje chokladform. Låt stå i kylen minst ett par timmar innan serveringen. Bjud frukt och bär till. De kan förvaras i frys.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Kransen 9 mars 2008

    Jag hade även bacon i svampröran så det blev lite köttigare. Supergod maträtt.

    Kransen 9 mars 2008

    Fel recept som jag kommenterade...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben