Chokladfyllda nötkakor

Serverar: 70 portioner

Tid: 1 timme 8 minuter

Söta och smakar så gott av nötter och mocka.att man har svårt att bara ta en.Perfekta små munsbitar.

Ingredienser

  • 200 g hasselnötter
  • 2 dl vetemjöl
  • 1.25 dl strösocker
  • 200 g smör eller margarin
  • Fyllning
  • 100 g mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Mal hasselnötskärnorna och blanda med mjöl och socker. Skiva ner matfettet och hacka snabbt samman till en deg.Använd gärna matberedare.
    2. Forma degen till ca 4 cm tjocka rullar och lägg dem kylskåpskallt i ca 1 timme.
    3. Sätt ugnen på 200 grader.Ta fram en deglängd i taget och skär upp ca 1 cm tjocka skivor.
    4. Lägg dem på en bakplåtsklädd plåt och grädda mitt i ca 8 minuter.Låt kakorna kallna på plåten.
    5. Bryt den mörka chokladen i mindre bitar och smält över varmt vatten-bad eller i microugn.
    6. Lägg samman kakorna 2 och 2 med lite smält choklad emellan.
    7. Tips! kakrullarna håller sig flera dagar i kylskåpet om du inte vill grädda dem samma dag. Förvara dem inlindade i plastfilm.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    40

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben