Chokladglass och kolasås med brynt smör

Serverar: 4 portioner

Underbar kombo av chokladglass och söt kola. Lätt som en plätt! Det brynta smöret ger kolasåsen en god och nötig smak.

Ingredienser

  • 50 g choklad
  • 2 dl kalaspuffar
  • Kolasås
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 3 msk socker
  • ½ dl ljus sirap
  • 50 g smör
  • Till servering
  • ½ liter chokladglass
  • Kalaspuffar
  • Instruktioner

    1. Smält chokladen över vattenbad och vänd ner kalaspuffarna. Häll ut på ett bakplåtspapper. Låt stelna.
    2. Kolasås: Koka upp grädde, mjölk, socker och sirap i en kastrull och låt koka till 105 grader, ca 30 minuter. Bryn smöret i en kastrull tills det slutar skumma och doftar nötigt. Vänd ner allt i kolasåsen, även det bruna i botten av kastrullen.
    3. Servera glassen med chokladpuffarna, kolasås och extra kalaspuffar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben