Chokladkaka med frukt

Serverar: 12-14 portioner

Wow!

Ingredienser

  • 250 g osaltat smör eller margarin, rumstempererat
  • 250 g ljust farinsocker
  • 275 g vetemjöl
  • 25 g kakaopulver
  • 1 tsk malda pepparkakskryddor
  • 4 ägg
  • 200 g blandning av mandlar eller nötter, t ex paranötter, mandel och hasselnötter, grovhackade
  • 250 g mjölkchoklad, hackad
  • 100 g syltad ingefära, hackad
  • 250 g blandad torkad frukt
  • Instruktioner

    1. Smörj och klä en rund kakform, 20 cm i diameter, med smörpapper. Rör smöret/margarinet och sockret mjukt i en skål. Sikta ner mjölet, kakaopulvret och pepparkakskryddorna i en skål. Tillsätt äggen och vispa smeten jämn.
    2. Spara 25 g av de hackade nötterna, 40 g av den hackade chokladen och hälften av den syltade ingefäran. Lägg resten i en skål med den blandade frukten och rör om tills ingredienserna är jämnt fördelade.
    3. Häll smeten i den smorda och klädda formen och jämna till ytan. Strö de sparade nötterna, chokladen och ingefäran över.
    4. Grädda i 150°C i 1 ¼-1 ½ timme tills en steknål som sticks ner i mitten av kakan är torr när den dras ut. Låt svalna i formen.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Antioxidanter!
    Det finns många olika sorts antioxidanter, de viktigaste är karotenoid...

    Sockerfria recept
    Av olika anledningar vill eller kan inte alla äta kakor med vanligt so...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben