Chokladkaka med inkokta rabarber

Supergod.

Ingredienser

  • 250 g mörk choklad
  • 250 g osaltat smör
  • 4 dl florsocker
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 4 ägg
  • 3 msk apelsinjuice
  • Rabarbern
  • 3 dl socker
  • 1 1/2 dl vatten
  • 3 stjärnanis
  • Saft och rivet skal från 1 apelsin
  • 5 rabarber
  • Instruktioner

    1. Chokladkakan: Smält choklad, smör och florsocker under omrörning i en skål som du ställer i en kastrull med sjudande vatten.
    2. Sikta ner mjölet och vispa i äggen ett åt gången. vispa sedan i apelsinjuice
    3. Skal. Häll upp blandningen i en smord springform och baka den i 180 grader i ca 18-20 minuter. portionsformar i ca 6-8 minuter.
    4. Inkokt rabarber: Koka upp sockret, vattnet, det rivna apelsinskalet, saften och stjärnanisen.
    5. Ansa rabarbern, skär i stavar och lägg ner i sockerlagen. ställ åt sidan och låt svalna.
    6. Servera rabarbern till chokladkakan.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben