Chokladkaka med inkokta rabarber
Supergod.
Ingredienser
250 g mörk choklad
250 g osaltat smör
4 dl florsocker
1 1/2 dl vetemjöl
4 ägg
3 msk apelsinjuice
Rabarbern
3 dl socker
1 1/2 dl vatten
3 stjärnanis
Saft och rivet skal från 1 apelsin
5 rabarber
Instruktioner
Chokladkakan: Smält choklad, smör och florsocker under omrörning i en skål som du ställer i en kastrull med sjudande vatten.
Sikta ner mjölet och vispa i äggen ett åt gången. vispa sedan i apelsinjuice
Skal. Häll upp blandningen i en smord springform och baka den i 180 grader i ca 18-20 minuter. portionsformar i ca 6-8 minuter.
Inkokt rabarber: Koka upp sockret, vattnet, det rivna apelsinskalet, saften och stjärnanisen.
Ansa rabarbern, skär i stavar och lägg ner i sockerlagen. ställ åt sidan och låt svalna.
Servera rabarbern till chokladkakan.
Liknande recept
Inkokta Grisfötter
4.8
3 h
4
8
Chokladkaka
4
1 h
20
Skurna chokladkakor
4.9
60
7
Rabarber och jordgubbsrutor
5
2
Sivs chokladkaka
4.9
50 min
12
4
Vit chokladkaka med lingonglasyr
40 min
15
Mörk chokladkaka
1 h
5-6
1
Chokladkaka med kokos
3.5
15 min
6
2
Rabarber/jorgubbskompott
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!