Chokladkaka med päron och mandel
Detta är en sockerkaka deluxe! Fyll den med mörk choklad, mandelmassa och päron, så blir det en riktigt saftig och lyxig kaka.
Ingredienser
100 g mörk choklad
100 g mandelmassa
100 g smör
2 ägg
1 dl rörsocker
1 dl kesella
3½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
1½ tsk bakpulver
1 stort päron
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform.
- Hacka chokladen. Riv mandelmassan grovt. Smält smöret och låt det svalna något. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa ner det avsvalnade smöret i äggvispet. Tillsätt kesella och mjölet blandat med vaniljsocker, kakao och bakpulver.
- Vänd ner hackad choklad och mandelmassa. Häll smeten i formen.Kärna ur och klyfta päronet och stick ner klyftorna i smeten. Det gör inget om några sticker upp en aning.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen, 45-50 minuter. Känn med en provsticka att kakan är genomgräddad. Låt vila en stund i formen innan den stjälps upp och får svalna under formen.
Liknande recept
Kommentarer (0)