Chokladkaka med päron och mandel

Serverar: 10 portioner

Detta är en sockerkaka deluxe! Fyll den med mörk choklad, mandelmassa och päron, så blir det en riktigt saftig och lyxig kaka.

Ingredienser

  • 100 g mörk choklad
  • 100 g mandelmassa
  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 1 dl rörsocker
  • 1 dl kesella
  • 3½ dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 1½ tsk bakpulver
  • 1 stort päron
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform.
    2. Hacka chokladen. Riv mandelmassan grovt. Smält smöret och låt det svalna något. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa ner det avsvalnade smöret i äggvispet. Tillsätt kesella och mjölet blandat med vaniljsocker, kakao och bakpulver.
    3. Vänd ner hackad choklad och mandelmassa. Häll smeten i formen.Kärna ur och klyfta päronet och stick ner klyftorna i smeten. Det gör inget om några sticker upp en aning.
    4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen, 45-50 minuter. Känn med en provsticka att kakan är genomgräddad. Låt vila en stund i formen innan den stjälps upp och får svalna under formen.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben