Chokladkaka utan ägg

Mormors kokbok <3

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl socker
  • 3/4 dl kakaopulver
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 1/4 dl standardmjölk eller kaffegrädde
  • 2 msk smält smör, eller olja
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop vetemjölet, sockret, kakaopulvret samt bakpulvret, i en bunke. Rör samman de torra ingredienserna med mjölken (eller tunn grädde) och det smälta smöret (eller oljan).
    2. Häll smeten i en smord, och mjölad 1 1/2 liters form. Grädda i 200ø varm ugn i 30 minuter.
    3. Ät den som den är, eller gör som Viran Johansson, Göteborg; Dela den avsvalnande kakan och lägg 1 1/2 dl aprikos- eller plommonmos mellan bottnarna. Samt smält 100 gram blockchoklad tillsamans med 1 msk smör och bred detta som glasyr över kakan.
    4. Många tycker att vispad grädde smakar gott till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben