Chokladkladdkaka med pinjenötter

Serverar: 8-10 portioner

Jag älskar bakverk med nötter i.

Ingredienser

  • 200 g Fazer Ögon 70% Premium Choklad
  • 1 tsk Fazer Ögon Bakpulver
  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 200 g smör
  • 1-1½ dl grov hackad pinjenötter
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200°. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält chokladen och smör. Häll över i ägg- och sockerblandningen. Tillsätt vetemjöl och bakpulver. Rör försiktigt ihop.
    2. Smöra och bröa en rund bakfom ca 25 cm. Täck kakan med pinjenötterna. Grädda i mitten av ugnen i ca 12 min. Servera gärna tillsammans med en spegel på hallon och glass. Kakan kan med fördel göras dagen innan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben