Chokladkladdkaka med smak av mint och päron

Serverar: 10 portioner

Tid: 30 minuter

En riktigt god kladdkaka! Lika god mjölkfri!

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 75 g mörk choklad
  • 25 g mint choklad
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 msk päronkonjak (Xante)
  • 1½ dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och chokladen i en kastrull. Vispa ägg och socker under tiden poröst. Blanda ner den smälta chokladsmeten och päronkonjaken i äggröran. Rör ner vetemjölet sist till en fin smet.
    2. Smörj en form, 24cm i dm och häll i smeten. Gräddas i ugnen ca 11-13 min, den ska vara smetig i mitten.
    3. Serveras med vispad grädde eller vaniljglass. Jag gör den alltid mjölkfri, använder mjölkfri blockchoklad och mjölkfritt smör.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben