Chokladkladdkaka med tryffel

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 30 minuter

Den är frestelsen är riktigt god och passar perfekt till den som älskar choklad och kladdiga kladdkakor!

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 3 dl socker
  • 1dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • Tryffel
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 2 msk smör
  • 200 g mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Smält smöret, rör i socker, kakao och vaniljsockret. Rör i 1 ägg i taget och sist mjölet. Häll sedan smeten i en smord och bröad form, helst med borttagbara kanter ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 20 min i 175 grader. Obs. Den skall vara lite lös i mitten när den är färdig.
    2. Tryffel:
    3. Koka grädde och smör. Ta bort från plattan. Hacka i chokladen och låt den smälta under omrörning. Låt tryfflen stå och svalna i kyl i ca 10 minuter. Bred den sedan på kakan och låt allt sammans stå kallt i ca 1 timme innan den serveras.
    4. Serveras tillsammans med vispad grädde och frukt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    myskusen 23 mars 2010

    Denna blir det till Påsk! ;) Tack!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben