Jättegott julgodis.
Jag ska testa och ha i någon essens så att det blir 0,4 dl vätska det tycker jag låter gott ex blåbär, jordgubb, hallon, vad man nu har för essens.
Ingredienser
200 g odense chokladknappar
1 dl vispgrädde
0,4 dl vatten
80 g socker
100 g glykos, finns att köpa på apoteket
Instruktioner
- Koka upp grädden och rör ner chokladen så att den smälter.
- Ta en ny kastrull och koka upp vatten, socker och glykos till 150 grader.
- Ta bort kastrullen och rör försiktigt ner den varma chokladkrämen i sockerlagen.
- Ställ tillbaks kastrullen på spisen och värm till 117-120 grader. Rör försiktigt så att det inte bränns. Slå ut smeten i en bakpapperkläddform i botten och på kanterna ca 20x20 cm eller lite mindre.
- Låt stelna. Skär upp kolan och slå in dem i färgglatt papper eller smörpapper.
Liknande recept
Kommentarer (0)