Chokladkola

Serverar: 40 portioner

Jättegott julgodis. Jag ska testa och ha i någon essens så att det blir 0,4 dl vätska det tycker jag låter gott ex blåbär, jordgubb, hallon, vad man nu har för essens.

Ingredienser

  • 200 g odense chokladknappar
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,4 dl vatten
  • 80 g socker
  • 100 g glykos, finns att köpa på apoteket
  • Instruktioner

    1. Koka upp grädden och rör ner chokladen så att den smälter.
    2. Ta en ny kastrull och koka upp vatten, socker och glykos till 150 grader.
    3. Ta bort kastrullen och rör försiktigt ner den varma chokladkrämen i sockerlagen.
    4. Ställ tillbaks kastrullen på spisen och värm till 117-120 grader. Rör försiktigt så att det inte bränns. Slå ut smeten i en bakpapperkläddform i botten och på kanterna ca 20x20 cm eller lite mindre.
    5. Låt stelna. Skär upp kolan och slå in dem i färgglatt papper eller smörpapper.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben