Chokladkola i micro

Serverar: 25 portioner

Supersnabbt! Supergott! Superenkelt! =)

Ingredienser

  • 1,5 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 tsk kakao
  • 2,5 msk sirap
  • 4 msk socker
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienserna i en glasskål.
    2. Värm i mikron i 30 sekunders intervaller. Rör emellanåt och fortsätt koka tills kolan är ganska tjockflytande (ca 2-3 minuter).
    3. Häll upp på plåt med bakplåtspapper och ställ kallt en kort stund.
    4. När kolan svalnat skär i fyrkanter, slå in kolan i cellofan eller bakplåtspapper och förvara svalt. Jag skar i fyrkanter och lade in bitarna i en burk i frysen, det fungerade bra det också!
    5. Smaksättning! Jag har provat att blanda i hackad mandel och det blev mycket gott! En annan variant som också blev väldigt bra är att blanda ner lite snabbkaffepulver.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben