Chokladkräm med jordgubbar och apelsinlag

Serverar: 4 portioner

God och enkel avslutning på en god middag!

Ingredienser

  • 150 g ljus choklad
  • 3 dl gräddfil
  • 300 g jordgubbar
  • ½ dl socker
  • ½ dl rött vin
  • 1 skiva rågbröd
  • 2 apelsiner, väl sköljda
  • Till garnering
  • Ev rivet apelsinskal
  • Instruktioner

    1. Smält chokladen i mikro eller vattenbad. Blanda med gräddfilen och rör till en jämn kräm. Blir den inte slät, smält över låg värme tills den blänker.
    2. Sätt ugnen på 175°.
    3. Blanda socker och rödvin. Ansa och dela ev jordgubbarna. Vänd ned dem och låt stå på ljummen plats ca 45 minuter.
    4. Skär brödet i ½ cm stora tärningar. Rosta dem i ugnen ca 10 minuter tills tärningarna är helt torra.
    5. Pressa apelsinjuicen i en kastrull och lägg även ned apelsinerna. Koka ihop tills det återstår 2-3 msk. Fördela chokladen i skålar eller på fat. Lägg upp jordgubbarna och brödtärningarna. Ringla över apelsinlagen och strö ev över rivet apelsinskal.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben