Chokladlängd med kokos och lime

Serverar: 10-12 portioner

Mjuk chokladkaka med kokos och syrlig glasyr.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 100 g mörk choklad, 70%
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl kokosflingor
  • 1 tsk bakpulver
  • Rivet skal av 1 lime
  • Glasyr
  • 2 dl florsocker
  • Ca 2 tsk limejuice
  • Rivet skal av 1 lime
  • Garnering
  • 1-2 msk kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält smöret i en kastrull. Hacka chokladen och rör ner den i smöret så att den smälter. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kokos och bakpulver och vänd ner det i äggsmeten. Rör ner chokladen och limeskalet.
    3. Smörj en avlång form ca 1½ liter och strö den med kokos. Häll i smeten och grädda kakan mitt i ugnen ca 40 minuter. Kontrollera med en sticka att kakan är färdiggräddad. Låt svalna.
    4. Blanda ingredienserna till glasyren smidig och fördela den över kakan. Strö lite kokos över. Låt glasyren stelna innan du skär i kakan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben