Chokladmannagrynsgröt med lingonsylt

Serverar: 4 portioner

Tid: 10 minuter

Barnens favoritgröt. Jag minns att min mor ofta gjorde denna gröt på 60-talet. Hur hon kom på idén har jag ingen aning om. Men gott är det !

Ingredienser

  • 8 dl mjölk
  • 1 dl Óboypulver
  • 2 msk strösocker
  • 25 g smör
  • 1.25 dl mannagryn
  • Tillbehör
  • Lingonsylt
  • Mjölk
  • Instruktioner

    1. Vispa ner Óboypulver socker och salt i mjölken. Lägg i smöret. Koka upp under omrörning. Vispa i mannagrynen och småkoka på svag värme i 4 minuter. Rör om då och då.
    2. Servera med lingonsylt och mjölk.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    holmstrom 23 februari 2012

    Det brukar vara väldigt populärt att ge barnen mannagrynsgröt. Varför ge dem ändå mer socker?

    Anderstam 23 februari 2012

    Gillar man inte socker och godis. Ska man givetvis inte göra denna sötgröt.

    wuxenbar 23 april 2012

    Supergott! Jag älskar allt sött och choklad! tack ! :D

    Tesslatess 6 april 2013

    Min mor brukar servera något liknande, fast chokladen hammnar ovanpå gröten och den serveras utan mjölk och lingon. Det är en typ av efterätt som serveras i hennes hemland efter en sopp-middag.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben