Chokladmaränger med granatäppelsirap

Serverar: 8 portioner

Chokladmaränger med söt sirap och syrliga kärnor blir en härlig marängdessert att bjuda på efter middagen. Glutenfritt.

Ingredienser

  • 3 äggvitor
  • 2 dl socker
  • 50 g mörk choklad, riven
  • 1 tsk kakao
  • 1 tsk maizena majsstärkelse
  • Granatäppelsirap
  • 3 dl granatäppeljuice
  • 1½ dl socker
  • Garnering
  • 3 dl vispgrädde, vispad
  • 1-2 granatäpplen, kärnorna
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 100 grader.
    2. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret, lite i taget, och fortsätt att vispa tills marängsmeten är fast och glansig. Blanda riven choklad, kakao samt maizena och vänd försiktigt ner det i marängsmeten.
    3. Fördela smeten i 8 klickar på en plåt med bakplåtspapper. Forma marängerna med en sked till skålformade rundlar. Grädda marängerna mitt i ugnen i 1 timme. Stäng av ugnen och låt dem stå kvar i den med ugnsluckan på glänt så att de torkar helt.
    4. Granatäppelsirap:
    5. Koka granatäppeljuice och socker i en liten kastrull. Låt koka i 10-15 minuter tills sirapen börjar tjockna.
    6. Servering:
    7. Fördela lättvispad grädde på marängerna. Ringla över granatäppelsirap och avsluta med att strö över granatäppelkärnor.

    Liknande recept

    4.8
    1 h 10 min
    9
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben