En otroligt god chokladdesert, som bara smälter i munnen.
Ingredienser
Markis
170 g kakaopulver
300 g smör
250 g florsocker
7 äggulor
130 g mörk choklad
5 dl grädde
50 g socker
Lingonglass
5 dl grädde
Florsocker
Frysta lingon
Instruktioner
Chokladmarkis:
Vispa smör och kakaopulver till skum.
Vispa äggulorna och florsocker. Smält chokladen i vattenbad. Vispa grädde till skum. Blanda smörkakao med äggsockret, chokladen, grädden och sockret. Blanda om väl. Lägg plastfolie i en form och häll smeten dit. Låt stå i kyl 8-10 timmar
Lingonglass:
Kör frysta lingon, florsocker och kall grädde i matberedaren. Mängderna lingon och florsocker beror lite på hur mycket "smak" man vill ha. Mixa ihop ingredienserna strax före servering så inte glassen smälter.