Chokladparfait med lingon

Serverar: 8 portioner

Mycket uppskattad av mina gäster.

Ingredienser

  • Chokladglass
  • 150 g mörk choklad
  • 1 äggula
  • 1 msk florsocker
  • 2 1/2 dl Kelda mellangrädde
  • Lingonglass
  • 1 äggula
  • 2 msk florsocker
  • 2 1/2 dl Kelda mellangrädde
  • 1/2 dl rårörd lingonsylt
  • Ev. 1 msk gin
  • Garnering
  • Kakao
  • Lingon
  • Lingonris
  • Instruktioner

    1. Smält chokladen i en skål över vattenbad. Rör ihop äggula och florsocker. Vispa grädden. Rör ner äggröran och lite av grädden i den smälta chokladen. Rör i resten av grädden. Häll smeten i en skål med rund botten. Sätt ner en mindre skål med plastfilm runt i chokladsmeten. Låt stå i frysen i minst 2 timmar.
    2. Rör ihop äggula och florsocker. Vispa grädden. Blanda den med äggröran, lingonsylten och ev. gin. Häll lite varmt vatten i den lilla skålen så att den lossnar och lyft upp den. Häll lingonsmeten i hålet. Frys igen i minst 2 tim.
    3. Doppa skålen i varmt vatten och stjälp upp parfaiten på ett fat. Låt en stå i rumstemperatur i ca 30 min. Garnera med lingon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben