75 gr mörk choklad (gärna 70% kakao eller mer; neutral eller med apelsin- eller hallonsmak)
1 msk mjölk
1 äggula
1 msk socker
1-2 tsk whisky (beroende på hur stark smak man vill ha)
1 dl vispgrädde
Instruktioner
Hacka/dela chokladen i mindre bitar, lägg i en skål och blanda med mjölken. Ställ skålen över kastrull med sjudande vatten och låt blandningen smälta (se upp så att vattnet inte skvätter ner i chokladen).
Vispa ihop äggula, socker och whisky. Rör ner i chokladsmeten.
Vispa grädden till mjukt skum och häll ner i chokladsmeten.
Slå upp moussen - som nu är ganska tunnflytande - i små koppar eller skålar. Låt stelna i kylskåp, gärna över natten.
Ta fram moussen minst 30 min innan den skall ätas - den smakar mer om den är rumstempererad.
Garnera precis före servering med riven vit choklad och/eller färsk frukt - kiwi, mango, hallon, jordgubbar...