Chokladmousse gourmet

Serverar: 2 portioner

God dessert som kombinerar choklad och whisky

Ingredienser

  • 75 gr mörk choklad (gärna 70% kakao eller mer; neutral eller med apelsin- eller hallonsmak)
  • 1 msk mjölk
  • 1 äggula
  • 1 msk socker
  • 1-2 tsk whisky (beroende på hur stark smak man vill ha)
  • 1 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Hacka/dela chokladen i mindre bitar, lägg i en skål och blanda med mjölken. Ställ skålen över kastrull med sjudande vatten och låt blandningen smälta (se upp så att vattnet inte skvätter ner i chokladen).
    2. Vispa ihop äggula, socker och whisky. Rör ner i chokladsmeten.
    3. Vispa grädden till mjukt skum och häll ner i chokladsmeten.
    4. Slå upp moussen - som nu är ganska tunnflytande - i små koppar eller skålar. Låt stelna i kylskåp, gärna över natten.
    5. Ta fram moussen minst 30 min innan den skall ätas - den smakar mer om den är rumstempererad.
    6. Garnera precis före servering med riven vit choklad och/eller färsk frukt - kiwi, mango, hallon, jordgubbar...

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben