Chokladmousse i flarnkorg

Serverar: 4 portioner

Receptet ger fler flarnkorgar än vad som behövs till servering, men de kan sparas om de förvaras svalt i tätslutande burk, gärna i frysen.

Ingredienser

  • Flarn, 15 st
  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • ½ dl ljus sirap
  • 1¾ dl vetemjöl
  • Chokladmousse
  • 150 g mörk choklad
  • 2 ägggulor
  • 4 dl vispgrädde
  • Garnering
  • 2 dl björnbär eller vilka bär som finns för säsongen
  • Mynta eller citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Ugn: 175 grader.
    2. 1) FLARN: Smält smöret tillsammans med sockret och sirapen. Ta kastrullen från värmen och rör i mjölet. Låt svalna. Klicka ut smeten på plåt med bakpapper. Beräkna ungefär 3-4 klickar/plåt, ca 1½ msk styck. Grädda i mitten av ugnen, 8-10 min. Låt svalna en aning. Lägg varje flarn på uppochnervända glas. Låt stelna och ställ dem sedan på galler.
    3. 2) CHOKLADMOUSSE: Smält chokladen och låt svalna av. Vispa äggulorna. Vispa grädden löst. Rör ner ett par matskedar av grädden i gulorna. Blanda ner äggsmeten i chokladen lite efter hand. Tillsätt sedan resterande grädde, men bara lite till en början. Rör om och blanda i resten.
    4. 3) Spritsa eller klicka ut moussen i korgarna. Låt stå några tim i kylen men inte för länge så att rånen mjuknar. Dekorera med bären för säsongen och något kryddgrönt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben