Chokladmousse med apelsin och physalis

Serverar: 4-6 portioner

Det är raffinerat gott! Fin upplagt - "vi äter mycket med ögonen"

Ingredienser

  • 100 g mörk choklad, 70%
  • 2 dl vispgrädde
  • ½ apelsin, rivet skal
  • 2 msk florsocker
  • Garnering
  • Apelsinklyftor, hinnfria
  • Physalis
  • Citronmeliss
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    1. Bryt chokladen och lägg i en skål. Koka upp grädde, apelsinskal och florsocker i en kastrull. Häll gräddblandningen över chokladen och rör tills chokladen smält.
    2. Låt chokladsmeten svalna. Ställ den i kylen så att den blir riktigt kall, gärna över natten.
    3. Vispa chokladsmeten smedig. Forma till ägg med hjälp av två skedar som doppats i vatten. Dekorera tallrikarna med apelsinklyftor, physalis och citronmeliss. Strö ett par flingor salt på chokladmoussen - det är raffinerat gott!
    4. Lycka till! Njut.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Chokladkajan 8 januari 2012

    Enkelt att göra, blir en perfekt mousse!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben