Det är raffinerat gott!
Fin upplagt - "vi äter mycket med ögonen"
Ingredienser
100 g mörk choklad, 70%
2 dl vispgrädde
½ apelsin, rivet skal
2 msk florsocker
Garnering
Apelsinklyftor, hinnfria
Physalis
Citronmeliss
Flingsalt
Instruktioner
Bryt chokladen och lägg i en skål.
Koka upp grädde, apelsinskal och florsocker i en kastrull.
Häll gräddblandningen över chokladen och rör tills chokladen smält.
Låt chokladsmeten svalna.
Ställ den i kylen så att den blir riktigt kall, gärna över natten.
Vispa chokladsmeten smedig.
Forma till ägg med hjälp av två skedar som doppats i vatten.
Dekorera tallrikarna med apelsinklyftor, physalis och citronmeliss.
Strö ett par flingor salt på chokladmoussen - det är raffinerat gott!
Enkelt att göra, blir en perfekt mousse!