Chokladmousse med hallongelé

Serverar: 12-14 portioner

Med det nya gelésockret är det lätt att göra en festlig dessert som imponerar på gästerna.

Ingredienser

  • Färska hallon
  • 2 dl hallonsaft
  • 2 dl vatten
  • 2 1/2 dl gelésocker multi
  • 250 g färska eller djupfrysta hallon
  • Chokladmousse
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 små ägg
  • 225 g vit choklad
  • 1 1/2 dl kesella
  • Instruktioner

    1. Fördela hallonen i glasen. (Spara några till garnering.)
    2. Häll saft, vatten och gelésocker i en kastrull. Låt det koka upp under omrörning, ca 1/2 minut. Ta kastrullen från värmen och låt det svalna någon minut. Häll saften över bären.
    3. Ställ glasen kallt att stelna i några timmar.
    4. Vispa grädden till chokladmoussen. Dela chokladen i mindre bitar. Smält den i vattenbad. Tänk på att vit choklad är värmekänslig.
    5. Vispa upp äggen. Tillsätt chokladen lite i taget under kraftig vispning. Rör ner kesella och till sist grädden.
    6. Fördela chokladmoussen över hallongelén och ställ det kallt i minst en timme. Fördela några färska hallon ovanpå. Servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben