Chokladmousse med hjortronkräm

Serverar: 8 portioner

I Saltoluokta gör man förstås chokladmoussen med kokkaffe.

Ingredienser

  • 150 g mörk choklad
  • 1 1/2 msk florsocker
  • 3 msk starkt kaffe
  • 1 äggula
  • 2 dl vispgrädde
  • Hjortronkräm
  • 3 dl hjortron
  • 1 dl strösocker
  • Tillbehör
  • Vaniljglass
  • Chokladrosetter
  • Pepparmynta
  • Instruktioner

    1. Chokladmousse: Smält den större mängden choklad i vattenbad, hacka den mindre mängden fint. Ta skålen från vattenbadet och tillsätt florsocker, kaffe och äggula. Rör om ordentligt och låt krämen svalna.
    2. Vispa grädden och blanda den samt chokladkrosset i chokladkrämen. Låt kallna i kylen tills den är så fast att den kan spritsas, minst 3 timmar.
    3. Hjortronkräm: Koka upp hjortronen och rör i sockret. Låt småputtra ca 5 min. Mixa till en kräm och passera genom en finmaskig sil. Låt svalna.
    4. Servering: Spritsa moussen i en krans på kalla tallrikar. Fyll chokladkransen med hjortronkrämen och garnera med en bit choklad och pepparmynta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben