Chokladmousse med kaffesmak.

Serverar: 6 portioner

Mums, efter en god måltid.

Ingredienser

  • 125 g mörk choklad, 70 %
  • 2 äggulor
  • 3 msk florsocker
  • 1 tsk finrivet apelsinskal
  • 1 msk snabbkaffe
  • 1/2 dl ljummet vatten
  • 3 dl vispgrädde
  • Chokladströssel
  • Instruktioner

    1. Smält chokladen och rör den slät. Låt den svalna något och rör ner äggulorna en i sänder. Därefter florsocker, apelsinskal och kaffet löst i vattnet. Låt smeten kallna.
    2. Vispa grädden tjock men inte smörig. Blanda med den kalla chokladsmeten. Fördela moussen i portionsglas och ställ i kylen ett par timmar.
    3. Garnera med chokladströssel.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben